Masa itu Cinta

Allah

"Katakanlah: Jika kamu (benar-benar) mencintai Allah, ikutilah aku, niscaya Allah mengasihi dan mengampuni dosa-dosamu. Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang."

Surah Ali Imran, ayat :31

Blogger templates

Blogger news

Followers

^_^

Labels

Sape tu?

Blogroll

Sunday, June 24, 2012
Bismillahirrahmanirrahim..


Allahuakbar! Allahuakbar! Allahuakbar! Walillahilhamd.


Kalimah-kalimah besar hanya kepada Pemberi nikmat yang amat besar untuk ummat di akhir zaman ini. Allah telah memberi kemenangan. Kemenangan yang dinanti-nantikan oleh pencinta Islam. Kemenangan kepada Misro. Dengan izin Allah, setelah terjadinya revolusi besar-besaran dari rakyat Mesir pada 11 Februari 2011, hari ini (24 Jun 2012) sejarah telah mencatatkan suatu keajaiban dengan izin Allah rentetan daripada peristiwa itu apabila dengan rasminya Dr. Muhammad Mursi diumumkan sebagai presiden Mesir yang baru. Allahukbar!


"Alif, Laam, Miim. Orang-orang Rom telah dikalahkan. Di negeri yang dekat sekali; dan mereka sesudah kekalahannya itu akan mengalahkan lawannya. Dalam masa tidak sampai sepuluh tahun. Kepada pentadbiran Allah jualah terpulang segala urusan, sebelum berlakunya dan sesudah berlakunya; dan pada ketika berlakunya (kemenangan Rom) itu, orang-orang yang beriman akan bergembira. Dengan kemenangan yang diberi Allah. Ia memberi kemenangan kepada sesiapa yang dikehendakiNya, dan Dia lah jua yang Maha Kuasa, lagi Maha Mengasihani. Demikian dijanjikan Allah. Allah tidak pernah mengubah janjiNya, akan tetapi kebanyakan manusia tidak mengetahui (hakikat yang sebenarnya)." [Ar-Rum : 1-6]


Kemenangan ini dirasai oleh semua penduduk dunia yang cinta akan Islam dan keadilan. Kemenangan ini diharapkan dapat memberi dan menyediakan jalan untuk kemenangan Islam seluruh dunia untuk masa akan datang. Pengharapan yang ada di dalam setiap jiwa yang inginkan Islam dijulang kembali. Allahuakbar! 

Segala usaha para pejuang dahulu, kini dirasai oleh ummat pada masa ini. Inilah janji Allah bagi orang-orang yang bersabar dalam perjuangan. Nikmat yang besar yang patut disyukuri oleh semua yang bersyahadahkan kalimah tauhid La Ilahaillallah, Muhammadan Rasulullah. Allahuakbar!

Bersyukurlah ummat dengan nikmat ini, dengan sentiasa mendoakan kemenangan untuk Islam. Walau apa cara sekalipun, selagi tidak bercanggah dengan syariat Allah, lakukanlah apa sahaja untuk kembalikan Islam dijulang. Walaupun sekadar berusaha untuk berubah dan mengubah pemimpin yang zalim kepada yang adil. Allahuakbar!

Rakyat Mesir sudah membukti bahawa mereka cintakan Islam dengan memilih pemimpin yang benar-benar mengamalkan Islam. Tinggal lagi kita yang harus membuktikan sedemikian juga pada dunia, bahawa kita cintakan Islam dan akan memilih pemimpin yang cintakan Islam. Allahuakbar!

Demikian sedikit coretan khusus kepada negara-negara yang ingin memartabatkan Islam. Khususon ila Misra. Dan juga Malaysia amnya. Jom ubah dari yang tidak baik kepada yang baik, dari yang baik kepada yang lebih baik. Allahuakbar!

Dan juga untuk dijadikan catatan sejarah bagi ummat yang akan datang sebagai penguat dan pemangkin kepada kemenangan Islam. Semoga ianya menjadi bukti di akhirat kelak, aku juga inginkan kemenangan Islam. 

Wallahua'lam.

..Bandar yang bercahaya dengan kemenangan..


Cintailah Allah.
Cintailah Islam. 
Cintailah negara kita.

0 comments:

Like3

UStaZ-uSTaz

Popular Posts

Islah nafsak